Το Πανεπιστήμιο, τα προβλήματα και οι ...Λύκοι



Σύμφωνα με τους θιασώτες της αποκλειστικά δημόσιας και δωρεάν τριτοβάθμιας προπτυχιακής εκπαίδευσης δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα με την ίδρυση του Μαθηματικού Καστοριάς (!) ή με το Φυσικό Καβάλας, ή με διάφορες σχολές σε κάθε κωμόπολη της χώρας, αρκεί που οι σχολές αυτές ανήκουν στο δημόσιο και δωρεάν Πανεπιστήμιο. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα που τα πρώην ΤΕΙ έγιναν ΑΕΙ και έτσι ο διπλωματούχος ΕΜΠ είναι ισότιμος επαγγελματικά με τον διπλωματούχο πρώην ΤΕΙ. Κανένα πρόβλημα που πριν την ΕΒΕ υπήρχαν τμήματα που έμπαιναν φοιτητές με 5 και με 6. Κανένα πρόβλημα που υπάρχουν τμήματα φιλολογίας που έμπαινες με 13000 μόρια ή τμήματα μηχανικών με 12000. Το πρόβλημα θα δημιουργηθεί αν ιδρυθούν ιδιωτικά Πανεπιστήμια... Ας είμαστε σοβαροί. Τα παραπάνω είναι όντως προβλήματα. Η ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων θα είναι πρόβλημα αν: Πρώτον, εισάγεται κανείς χωρίς Πανελλαδικές και αποκλειστικά βάσει χρημάτων γιατί τότε το πτυχίο πιθανώς αγοράζεται και δεν κατακτιέται.

Δεύτερον, αν δεν συνοδευτεί από γενναία αύξηση της χρηματοδότησης στο Δημόσιο Πανεπιστήμιο, κάτι που αποτελεί χρέος της πολιτείας.

Τρίτον, αν δεν τεθούν ξεκάθαροι, σαφείς και ρεαλιστικοί στόχοι για το τι εκπαίδευση θέλουμε, πού θα εστιάσουμε, τι θέλουμε να πετύχουμε.

Τέταρτον, αν νυν κολλέγια της συμφοράς και του ενός ορόφου γίνουν "Πανεπιστήμια" .

Πέμπτον, αν νυν καθηγητές του Δημοσίου Πανεπιστημίου " στέλνουν" με τον τρόπο τους φοιτητές στα ιδιωτικά ( συμβαίνει στο χώρο της Υγείας κάτι αντίστοιχο).

Εκτον, αν το κράτος πριμοδοτησει ιδιωτικές σχολές σε βάρος των δημοσίων.

Έβδομον, αν συνεχίζουν να τα αποκαλούν " μη κερδοσκοπικά". Κερδοσκοπικά θα είναι, τελεία.

Μεγάλα Πανεπιστήμια δεν θα έρθουν γιατί δε θα έχουν κάποιο όφελος.



Πανεπιστήμια όπως αυτά της Κύπρου θα έρθουν τα οποία αντικειμενικά δε μπορούν να συγκριθούν με τα δημόσια ΑΕΙ. Ας έρθουν, λοιπόν, ας δοκιμαστούν και αν δεν τα καταφέρουν κλείνουν. Φοβήθηκε ποτέ η Μπαρτσελόνα τους ΗΛΤΕΞ Λύκους;





Το δημόσιο δεν είναι καλύτερο από το ιδιωτικό, όμως το καλό δημόσιο είναι καλύτερο από το καλύτερο ιδιωτικό.

Υ.Γ : θα είχε ενδιαφέρον φυσικά να βλέπαμε γόνους της πολιτικης, επιχειρηματικής, κ.α ελίτ βασικά σέντερ φορ στην συμπαθή πρώην ομάδα της συμπρωτεύουσας.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θέματα, λύσεις και σχολιασμός Πανελλαδικών Φυσικής 2024

Η κατάργηση των Πανελλαδικών, ο εκπαιδευτικός λαϊκισμός και το Πανεπιστήμιο